teaser.jpg  Hvad er Agility?

Agilty er en sport for hunde af alle størrelser og mange forskellige racer. Hundene skal gennemføre en bane, hvor de springer over højdespring, løber igennem tunneler, springer gennem hjul samt klarer en masse andre forhindringer såsom slalom, balancebomme, vipper og længdespring. Alt dette skal forgå i den rigtige rækkefølge og det er her samarbejdet mellem hund og hundefører skal stå sin prøve, for som hundefører skal man både huske den rigtige vej igennem forhindringerne og samtidig dirigere hunden. Hundene dirigeres gennem banen med tilråb og gennem kropssprog. Så det er ikke kun hunden, der er aktiv – det giver også god motion for hundeføreren.

Agility er opstået i England, hvor man ved konkurrencer i ridebanespringning syntes, at det kunne være sjovt at udfylde pauserne ved at lade hunde springe over forhindringerne. Derfor minder reglerne i agility lidt om ridebanespringning:
• Forhindringerne skal tages i den rigtige rækkefølge og den rigtige retning
• Springene må ikke rives ned eller væltes
• Hundene skal løbe igennem tunneler og mellem slalompinde
• De store træforhindringer har et malet felt i hver ende. Disse felter skal hunden berøre med mindst en pote
• Vippen skal være i jorden inden hunde springer af den

I Danmark har vi mange dygtige agilityhunde, som også klarer sig godt internationalt. Indenfor de sidste år har vi vundet to verdensmesterskaber.

Ugekursus_2020.jpg Hold

Sandkasse-agility: for hvalpe/unghunde min. 6 mdr. som har grundlæggende lydighedstræning (blive, indkald). Der trænes fremløb, løb rundt om en genstand, mellem agilityforhindringer uden spring og kontakt med hundefører.

Begyndere hunde/hundeførere: Hundene skal være fyldt 1 år for at deltage i træning, og 18 mdr. for at deltage i konkurrencer. Til træning vil vi introducere alle agilityforhindringer og de almindeligste handlinger. Efter nogen træning vil hundene kunne gennemføre lette forhindringskombinationer.

Letøvede og øvede hunde/hundeførere: Hundene skal kunne gennemføre lette forhindringskombinationer, blive ved start og på felter samt gå korrekt ind og ud af slalom. Der trænes mere avancerede handlinger samt fart og motivation. Efter nogen træning vil hundene kunne løbe hele agilitybaner og ekvipagerne kunne deltage i agilitystævner og venskabskonkurrencer.

Motions-agility: For ekvipager med nogen tids træning men uden ønske om deltagelse i konkurrencer og stævner. Der motioneres og laves sjove kombinationer, med hensyntagen til deltagernes ønsker.

Konkurrence-hunde og deres hundeførere: Hundene træner hele baner og avancerede handlingskombinationer med henblik på konkurrencedeltagelse.

For tilmelding eller yderligere info om agility send mail til


hold@dch-kolding.dk


Nyheder

Sponsorer