Nosework 

Nose work er her i Danmark en relativ ny sport/aktivitet. det er en fremragende aktivitet som holder hunden i form - både mentalt og fysisk samt giver den mulighed for at bruge dens naturlige instinkter. Ligesom det styrker relationen mellem hund og ejer. Det er virkelig sjovt at lære sin hund at søge.

Grundideen i Nose Work er at lære hunden at søge efter en eller flere forskellige dufte (enten æteriske olier eller hydrolater, der er fortyndede versioner af olierne) gemt i små beholdere i forskellige miljøer, hvor hver ekvipage primært konkurrerer mod sig selv. Men udover at være en konkurrencesport, er det også en sjov og udfordrende "næseaktivitet" for alle hunde, uanset race og alder.

Duften bliver placeret i forskellige højder og i miljøer med varierende sværhedsgrad, hvilket giver hunden både psykisk og fysisk stimulering. Sporten kræver hverken avanceret eller dyrt udstyr og er baseret på hundens medfødte instinkt til at bruge dens lugtesans.

Nose Work er en sport som alle hunde og hundeejere kan træne. Der lægges stor vægt på sikkerhed, og ingen hund eller fører må kunne komme til skade under træning, test eller konkurrence. Da hundende søger enkeltvis, kan også reaktive hunde samt generelt usikre hunde få stor glæde af Nose Work, ligesom det selvstændige søg højner selvværdet.

For tilmelding eller yderligere info om nose work send mail til hold@dch-kolding.dk

Nyheder

Sponsorer